Erciyes yağ sanayi A.Ş. 1976 yılında 40.000 metrekarelik alan üzerinde
10.500 metrekarelik kapalı alanda faaliyetine başlamıştır. Üretim konusu
margarin ,endüstriyel gıda yağları ve bitkisel sıvı yağlardır..
Erciyes yağ sanayi A.Ş.'de 1998 yılında uygulamaya konulan
kapasite artırımı çalışmaları neticesinde yeni yatırımlara başlanmış ve
kısa sürede fabrika kapasitesi 35.000 ton /yıl margarin ve bitkisel sıvı
yağı üretimi seviyesine ulaşmıştır.
Tesis " De Smet " (Belçika) firmasının kurduğu kontinu, Nötralize,
ağartma, hidrojenasyon, vinterize, deodorizasyon ve margarin tesislerinden
oluşmaktadır. Fabrika bünyesinde bulunan üretim ve stok tankları tamamen
Krom-Nikel olup, üretim " Önce İnsan Sağlığı " prensibi doğrultusun da
tamamen hijyenik koşullarda yapılmaktadır. Fabrika kapasitesinin
arttırılmasından sonra yeni makine ve tesisat yatırımlarına " En iyiye
ulaşma " hedefi ile devam edilmektedir. Ayrıca şirketimiz sektöründe en
büyük laboratuar imkanlarına sahip firmaların başında gelir.
Margarin ve yağlarla ilgili
yeni teknolojik gelişmeler ve araştırma çalışmalarında çeşitli
üniversiteler ile işbirliği içindedir. Margarin ve yağ ile ilgili birçok
araştırma çalışmaları yapmaktadır.
Sektöründe müşteri memnuniyeti
yenilikler ve kaliteyi ön planda tutan pazar payını yurt içinde ve yurt
dışında sürekli artıran bir kuruluştur.
KALİTE ANLAYIŞIMIZ
Müşterilerimizin, mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını tam, zamanında
ve en ekonomik şekilde karşılayacak ürün ve hizmetler üretmek ve sevk
etmektir. Sürekli gelişimi hedeflemek ve işleri ilk defada doğru yapmak
temel prensibimizdir.
Kalite
Evrimimiz / Yolculuğumuz
Şirketimiz kalite yolculuğunda geçirdiği her evrede, içinde bulunulan
dönemin gerektirdiği ve hatta geleceğin beklentilerini karşılayan kalite
uygulamalarının öncülüğünden olmayı hedeflemiştir.
Bu çerçeverede ERYAĞ Gıda Güvenliğine yönelik olarak iyi Üretim, Hijyen ve
Depolama kuralları (GMP/GHP/GWP) ve Kritik Kontrol noktalarında Tehlike
Analizleri (HACCP) uygulamalarını gerçekleştiren bir şirket olup, 2006
yılında TSE tarafından yapılan denetim sonucunda, sıfır hata ile TS EN
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (HACCP) ve TS EN ISO
9001:2000 Kalite Yönetim Sistemini almaya hak kazanmıştır.
Toplam Kalite Yönetimi
“Toplam Kalite Yönetimi” çalışmalarımızın temeli “Paydaşların Yönetimi”
felsefesine dayanmaktadır. Toplam kalite yönetimi çalışmalarımızda
hedefimiz, Süreç Yönetimi anlayışıyla süreçlerimize odaklanmak, sürekli
gözden geçirmek, geliştirmek ve bu yaklaşımla Müşterilerimizin,
Çalışanlarımızın, Tedarikçi / İşbirlikçilerimizin ve Toplumun beklenti ve
ihtiyaçlarına cevap veren sonuçlar üreterek “Hep Beraber Kazanmaktır”.
Şirketimizin Prensipleri
1.
Önce İnsan
Sağlığı ,
2.
Müşteri
memnuniyetini en yüksek derecede ve sürekli tutmak ,
3.
Güçlü lojistik
ve sevkiyat ,
4.
İnsana ve
kaliteye yatırım ,
5.
Çevreye ve
topluma sorumluluklarını yerine getirme ,
6.
Ülke
ekonomisine önemli katkıda bulunmak .
|